Skip to content

Szeptemberi programok

  • by

Tiszteletreméltó Tanítónk Sáriputra (Rev. Dr. Ujhelyi Tibor) egy évvel ezelőtt a mozdulatlanságba távozott. Ezen a napon a Nagy Könyörület Mantra recitálásával emlékezünk meg szerető kedvességére, türelmére és a szenvedés okait feltáró bölcsességére. A recitáció után az Esti Szertartással zárjuk a napot.

Dátum: 2022 szeptember 7 (szerda).
Időpont: 17:00 – 20:00
Helyszín: Kővágóörs, Amitábha templom

A huszonnyolcadik kisebb előírás megtiltja megkülönböztető meghívástételt a Szangha tagjait illetően. Ha maga a Buddha, vagy legyen bár a Bodhiszattva Szangha tagja, vagy nem szerzetes Bodhiszattva, vagy más adakozó meghívja a Szanghát, az Áldás Mezejét annak érdekében, hogy betöltse saját kívánságait, úgy a Szangha lakóhelyére kell mennie, s az arra hivatott személyhez így kell szólnia: Meg akarom hívni a Szangha tagjait, hogy betöltsem saját kívánságaimat. A hivatott személynek így kell válaszolnia: ha valaki meghívja a Szangha tajgait a helyes rend szerint, akkor annak érdeme ugyanakkora, mintha a tíz világtáj Szanghájának érdemeseit és bölcseit hívta volna meg. Ha egy személy megkülönböztető meghívást tesz ötszáz Arhat, vagy ötszáz Bodhiszattva Szangha tag részére, akkor az ebből származó érdem nem ér fel azzal az érdemmel, amely egy Szanghatag helyes rend szerinti meghívásából származik. A megkülönböztető meghívások tétele a kívülállók Dharmája. A hét Buddha egyike sem engedte meg a megkülönböztető meghívástételt. Az ilyen meghívás ellentmond a gyermeki odaadásnak. Ezért ha a Bodhiszattva szándékosan tesz megkülönböztető meghívást, akkor, ezáltal megszegi ezt a kisebb előírást és így beszennyező bűnt követ el.

Dátum: 2022 szeptember 11 (vasárnap).
Időpont: 09:00 – 13:30
Helyszín: Csetény

Köszösségünk 2008 szeptemberében tartotta első találkozóját Csetényben. Alapítónk Ananda (Rev. Dr. Ősz Lajos) ezen a napon fejtette ki az Amitábha Szútrát és annak mélyreható jelentését. Ez a nap Közösségünk születésnapja, amelyet Buddha fürdetéssel valamint Egyetemes leborulások gyakorlatával ünneplünk Amitabha templomunkban.

Dátum: 2022 szeptember 25 (vasárnap).
Időpont: 09:00 – 14:00
Helyszín: Kővágóörs, Amitábha templom